ΝΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ

Ο Νίκος Βασιλειάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Σπούδασε Θεολογία και Φιλοσοφία. Δραστηριοποιήθηκε στον Τομέα της Επικοινωνίας-Δημοσιότητας και του Προγραμματισμού της Εκπαίδευσης σε ελληνικούς και διεθνείς οργανισμούς. Σήμερα εργάζεται στο ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης ως Συντονιστής Προγραμμάτων Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Είναι τακτικό μέλος του European Journalism Centre και ενεργό μέλος του Guardian Global Development Professionals Network. Αρθρογραφεί σε ξένα έντυπα, είναι εκδότης του ενημερωτικού portal Opinion. Έχει εκδώσει βιβλία, μελέτες και δοκίμια και έχει βραβευτεί για το βιβλίο του Pierre de Coubertin Ταξίδι στην Ελλάδα (1990) στην Πολιτιστική Ολυμπιάδα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Nagano το 1998.

Βιβλία του συγγραφέα

Don’t forget, the birds will sing at 1.45…

6,00 

Ο μόνος χρόνος που δεν λιγοστεύει είναι ο χρόνος που πέρασε. Και αυτό που περισσεύει στο τέλος του χρόνου -μετά από όσα έγιναν και όσα δεν έγιναν- είναι η φθορά, απόδειξη μιας μάταιης κυριαρχίας σε έναν κόσμο που δεν ορίζουμε, αλλά μας ορίζει.

Όταν ο απλός, καθημερινός Τζέιμς ανακαλύπτει αυτή την ματαιότητα, νιώθει την ανάγκη να σπάσει τον τοίχο του χρόνου και να τολμήσει το ταξίδι. Πεισματικά θέλει να ανασκευάσει τον κόσμο και να τον φέρει στα δικά του μέτρα, να δώσει το δικό του τέλος στην ιστορία και τη ζωή του με μια παράλογα μεταφυσική προσδοκία.

Μέσα από ένα ταξίδι σε σταθμούς τρένων και σε πολλά βροχερά απογεύματα…παραμένει αιώνιο ζητούμενο ο επανακαθορισμός του χρόνου. Οι μαθηματικοί τύποι, τα ρολόγια, οι κλεψύδρες, οι μηχανές…άχρηστα όλα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τον αναγνωρίσουν οι μνήμες. Το μόνο που έχει σημασία είναι να ακυρωθούν οι αναμνήσεις…