Η ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ είναι μια επιχείρηση που ασχολείται με εκδόσεις, πωλήσεις βιβλίων αλλά και γραφικές τέχνες. Εδρεύει στην Πάτρα αλλά δραστηριοποιείται σε όλη τη Χώρα. Τα μέλη της Εταιρείας έχουν επιστημονική κατάρτιση, αγάπη, αλλά και μεγάλη εμπειρία στις εκδόσεις και τις άλλες δραστηριότητές της.

Η Εκδοτική μας δραστηριότητα ξεκίνησε στην Αθήνα το 1972. Μεταφερθήκαμε στην Πάτρα το 1989 όπου και συνεχίζουμε να λειτουργούμε, κάτω από διάφορα επιχειρηματικά σχήματα. Έχουμε πραγματοποιήσει εκατοντάδες εκδόσεων για λογαριασμό μας ή για λογαριασμό άλλων.

Οι δραστηριότητες της «ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ» είναι:

Εκδόσεις βιβλίων για λογαριασμό της
Έχουν εκδοθεί πάνω από 400 τίτλοι. Πεζογραφία, Ποίηση, Ιστορικά, Λευκώματα, Επιστημονικά, Βιβλία για την Πάτρα

Εκδόσεις βιβλίων για λογαριασμό συγγραφέων (αυτοεκδόσεις)
Στις εκδόσεις αυτές, η ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ αναλαμβάνει τον σχεδιασμό της έκδοσης, την επιλογή των πρώτων υλών, τη γλωσσική και τυπογραφική επιμέλεια, τη λογιστική διαχείρηση της έκδοσης, την γνωστοποίηση της έκδοσης στα βιβλιοπωλεία και τους χονδρέμπορους βιβλίων και την προώθησή της σε αυτούς. Αναλαμβάνει επίσης την οργάνωση παρουσιάσεων και άλλων προωθητικών ενεργειών,  Δημόσιες Σχέσεις και δελτία τύπου. Έχουν εκδοθεί εκατοντάδες τίτλων.

Επιμέλεια βιβλίων
Τυπογραφικές, γλωσσικές και ορθογραφικές διορθώσεις.
Εικονογράφηση και καλλιτεχνική επιμέλεια.

Γραφικές τέχνες
Παράλληλη δραστηριότητα που αναπτύχθηκε από τη δεκαετία του 1980. Αρχικά περιελάμβανε επίπεδα πιεστήρια και offset (Αθήνα). Μετά, στην Πάτρα, προσανατολίστηκε σε δημιουργικό εντύπων και, βέβαια, εκδόσεων. Ατελιέ γραφικών τεχνών με φιλμ και μοντάζ, επεξεργασία χρώματος, στοιχειοθεσίες και σχεδιαστικό. Ασχοληθήκαμε επίσης με δημιουργία multimedia για διαφημιστικούς και επιστημονικούς σκοπούς. Πλέον, έχουμε προσανατολιστεί στην παραγωγή του βιβλίου, με ισχυρό σχεδιαστικό και εικονογράφηση. Επιλεκτικά, ασχολούμαστε με επιστημονικό και εμπορικό έντυπο.

Πωλήσεις μεταχειρισμένων και συλλεκτικών βιβλίων
Παλαιές εκδόσεις, μεταχειρισμένες ή όχι, με συλλεκτικό ή μη ενδιαφέρον.
Ταξινομημένες θεματικά.

Οργάνωση και φιλοξενία εκθέσεων και εκδηλώσεων στον χώρο της
Ο χώρος της ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ φιλοξενεί εκθέσεις καλλιτεχνικές, ιστορικές, βιβλίου. Στο Κέντρο της Πάτρας (Αλεξ. Υψηλάντου 65, 262 21).