Τηλ: 2610 432200 • Email: info@pikramenosbooks.gr • Τερψιθέας 2, Πάτρα


Ποιοί είμαστε

O Γιάννης Πικραμένος, Oδοντίατρος, ξεκίνησε την εκδοτική δραστηριότητα στις αρχές του 1973, στην Aθήνα. Aπό τότε, κάτω από διάφορα επιχειρηματικά σχήματα και διακριτικούς τίτλους, ασχολείται συστηματικά με τις εκδόσεις και την παραγωγή βιβλίων. Aπό το 1977 ενεπλάκη και στις γραφικές τέχνες. Tο 1989 μετέφερε τις δραστηριότητές του στην Πάτρα, ιδρύοντας το Typorama. Aπό τις αρχές του 2004 αποχώρησε από το Typorama και έκτοτε συνεχίζει τις δραστηριότητές του ως Γιάννης Πικραμένος, Eκδότης.

Η εκδοτική δραστηριότητά του τα τελευταία χρόνια, που μετεγκαταστάθηκε από την Αθήνα στην Πάτρα, αφορά εκδόσεις για την Πάτρα και την ιστορία της (κυρίως λευκώματα), ενώ τελευταία ασχολείται και με εκδόσεις λογοτεχνίας, δόκιμων αλλά και νεοεμφανιζόμενων συγγραφέων. Το τελευταίο εξάμηνο εξέδωσε βιβλία ποίησης, νουβέλες και μυθιστορήματα της Ακακίας Κορδόση, του Μιχάλη Μακρόπουλου, της Λιλής Μαγκουρίλου..., κάποια από αυτά σε συλλεκτικές εκδόσεις αριθμημένων αντιτύπων.

Ο εκδοτικός οίκος ασχολείται, επίσης, και με τις επιστημονικές εκδόσεις (κυρίως ιατρικές), ενώ είναι στελεχωμένος με εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να κατασκευάζει έντυπα και βιβλία για λογαριασμό τρίτων.