Τηλ: 2610 432200 • Email: info@pikramenosbooks.gr • Τερψιθέας 2, Πάτρα


100 Χρόνια Ελληνικού Προσκοπισμού. Οι Πρόσκοποι της Πάτρας.


100 Χρόνια Ελληνικού Προσκοπισμού. Οι Πρόσκοποι της Πάτρας.
Κωνσταντίνος Δάσιoς
Πάτρα, Εκδόσεις Πικραμένος, 2010 - 368σ. - 23x33εκ.
ISBN: 978-960-6628-29-0
Βιβλιοδεσία/Εξώφυλλο: Σκληρό
Τετράχρωμο
€38,00

«Ζωή που συγκλονίζει»

Η μεγαλύτερη κίνηση νέων παγκοσμίως γιορτάζει έναν αιώνα δράσης και προσφοράς στη χώρα μας. Το φωτογραφικό λεύκωμα με την ιστορία των προσκόπων της Πάτρας απαθανατίζει τα πρόσωπα, τα επιτεύγματα και τις σημαντικότερες στιγμές των χιλιάδων παιδιών και νέων που έπαιξαν το συγκλονιστικό αυτό παιχνίδι στην πόλη μας.

Η κοινωνική παρέμβαση, η βοήθεια στις δύσκολες στιγμές της πατρίδας, η υπηρεσία στον συνάνθρωπο, το παιδαγωγικό έργο, το χρώμα και το κλίμα μιας εποχής που πέρασε ανεπιστρεπτί, καταγράφονται χρόνο με το χρόνο σε περισσότερες από 600 φωτογραφίες και προσωπικές μαρτυρίες. Ταυτόχρονα, γεγονότα πανελλήνιας και παγκόσμιας σπουδαιότητας, στα οποία οι πρόσκοποι της Πάτρας πρωταγωνίστησαν, γίνονται για πρώτη φορά γνωστά μέσα από σπάνιες φωτογραφίες ντοκουμέντα και μέσα από μια συστηματική καταγραφή της ιστορίας του πατραϊκού προσκοπισμού.

Το υλικό προσφέρει και μια διαφορετική, πολύτιμη οπτική στην ιστορία της Πάτρας. Είναι η οπτική στα γεγονότα 100 χρόνων όπως τα βίωσαν κάθε φορά τα παιδιά και οι νέοι της. Οι πρόσκοποι, εξ ορισμού πάντα νέοι, μετατρέπονται σε καταγραφείς των ειδήσεων και των αλλαγών στην κουλτούρα, τα ήθη και τον τρόπο ζωής της πόλης, στη διάρκεια μιας εκατονταετίας.