Τηλ: 2610 432200 • Email: info@pikramenosbooks.gr • Τερψιθέας 2, Πάτρα


Επίλεκτα και διαχρονικά


Επίλεκτα και διαχρονικά
κείμενα για την υγεία, την κοινωνική ασφάλιση και την πολιτική
Γρηγόρης Σολωμός
Πάτρα, Εκδόσεις Πικραμένος, 2014 - 240σ. - 14x20.5εκ.
ISBN: 978-960-6628-57-3
Βιβλιοδεσία/Εξώφυλλο: Μαλακό
Ασπρόμαυρο

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο του Γρηγόρη Σολωμού, οι εκδόσεις μας κυκλοφόρησαν ένα βιβλίο με «Επίλεκτα και διαχρονικά κείμενα του Γρηγόρη Σολωμού για την υγεία, την κοινωνική ασφάλιση και την πολιτική» με την πρωτοβουλία, επιλογή και επιμέλεια της Κατερίνας Σολωμού (κόρης του εκλιπόντος). Το βιβλίο προλογίζει ο Γιάννης Κυριόπουλος.


Ο Γρηγόρης Σολωμός υπήρξε ένας διακεκριμένος πολιτικός με σημαντική και εκτεταμένη συμβολή σε θετικές εκφράσεις της πολιτικής ζωής σε μια εποχή μειζόνων πολιτικών και κοινωνικών αλλαγών και δομικών αναδιαρθρώσεων στη χώρα.

Ως συναρπαστικός συζητητής, με ευρύτατη γνώση θεμάτων, συνέθετε στον διάλογο ζητήματα και διλήμματα από τα πεδία της ιατρικής, της φυσικής, της ιστορίας, της φιλοσοφίας.Υπήρξε ένας άνθρωπος σε διαρκή πνευματική κίνηση για την αναζήτηση της δημιουργικής γνώσης, της επιστημονικής τεκμηρίωσης και της παραγωγικής σύνθεσης.

Ο Γρηγόρης Σολωμός υπήρξε ένας εξαιρετικός συνομιλητής και διανοούμενος, για την ακρίβεια ένας λόγιος της εποχής του.

Ως αλληλέγγυος και μέτοχος στην αγωνία των άλλων ήταν ένας συνεπής υποστηρικτής των συμπολιτών και του ευρύτερου κοινωνικού κύκλου του.

Ο Γρηγόρης Σολωμός υπήρξε ένας σταθερός συμπαραστάτης όλων, ένας μοναδικός φίλος.

Ως σύζυγος, πατέρας και συγγενής προασπίστηκε με αγωνία, αγάπη και πάθος την οικογένειά του.

Μέσα από τη θετική ενέργειά του, τις υπέροχες αντιφάσεις του και το διαρκές πάθος του ο Γρηγόρης Σολωμός άφησε εκτεταμένα «αποτυπώματα» σε συγγραφικό έργο, με βιβλία και άρθρα με ιδιαίτερη εστίαση στην πολιτική υγείας, στην κοινωνική ασφάλιση, στην ιστορία και στην πολιτική.