Τηλ: 2610 432200 • Email: info@pikramenosbooks.gr • Τερψιθέας 2, Πάτρα


Μόλις σκότωσα τη σκιά μου...


Μόλις σκότωσα τη σκιά μου...
Μυθιστόρημα
Α. Πολάτου-Βαγγελάτου
Πάτρα, Εκδόσεις Πικραμένος, 2011 - 208σ. - 14x23.5εκ.
ISBN: 978-960-6628-31-3
Βιβλιοδεσία/Εξώφυλλο: Μαλακό
Ασπρόμαυρο

«Μόλις σκότωσα τη σκιά μου». Με τον σουρεαλιστικό αυτό τίτλο η συγγραφέας μας παραδίδει το δεύτερο μυθιστόρημα της, με το οποίο καταθέτει τη μαρτυρία της για τη γυναίκα, που πιεσμένη από το περιβάλλον της, με έντονη την επιθυμία της για ελευθερία κάνει την επανάστασή της, συγκρούεται, πληγώνει, πληγώνεται και στο τέλος πληρώνει το τίμημα των πράξεών της.

Μια ζωή, μια γυναίκα, μια ιστορία. Ένα μυθιστόρημα κοινωνικό, ηθογραφικό, όπου η ηρωίδα, η Μυρτώ, απεικονίζεται ως το τραγικό θύμα μιας κοινωνικής πραγματικότητας, στα όρια της οποίας δοκιμάζονται αξίες και αισθήματα και επιβάλλονται από τις συγκυρίες πράξεις και πρακτικές, που οδηγούν σε βαθειά σύγκρουση συναισθημάτων και σε κοινωνικές ανατροπές σημαντικές για την εποχή τον χρόνο και τον χώρο στον οποίο ξετυλίγεται η υπόθεση.

Η συγγραφέας, ανταλλάσσοντας τον χρωστήρα της με την πέννα, σκηνοθετεί τον μύθο του έργου σε χώρο επαρχιακό, όπου οι ισχύοντες αξιακοί κώδικες συντηρούν αυστηρά καθορισμένες σχέσεις και συμπεριφορές, τόσο στην οικογένεια, όσο και στην κοινωνία.