Τηλ: 2610 432200 • Email: info@pikramenosbooks.gr • Τερψιθέας 2, Πάτρα


Η Πανεπιστημιούπολη της Πάτρας


Η Πανεπιστημιούπολη της Πάτρας
Ένα φωτογραφικό οδοιπορικό
Παναγιώτης Α. Λαμπρόπουλος
Πάτρα, Εκδόσεις Πικραμένος, 2008 - 192σ. - 30x23εκ.
ISBN: 978-960-6628-13-9
Βιβλιοδεσία/Εξώφυλλο: Σκληρό, κουβερτούρα
Τετράχρωμο
€48,00

Η Πανεπιστημιούπολη της Πάτρας, που εκτείνεται στα χαμηλά πρανή του Παναχαϊκού όρους, με εξαίσια θέα στη δυτική έξοδο του Κορινθιακού κόλπου και τον Πατραϊκό κόλπο και οριοθετείται από δύο ποταμούς που συνδέονται με αρχαίους μύθους, παρουσιάζεται από τον φωτογραφικό φακό του Παναγιώτη Λαμπρόπουλου με έναν μοναδικό τρόπο.

O Π. Λαμπρόπουλος, μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας για 27 χρόνια και εργαζόμενος στον Τομέα Βιολογίας Φυτών, ωθούμενος από την ευαισθησία του για τη φύση και το περιβάλλον, συνέλαβε την αρχική ιδέα και αποτύπωσε στο φακό του μια Πανεπιστημιούπολη πολύπλευρη, οικεία αλλά και άγνωστη κάποιες στιγμές —ακόμα και για τους πολυετείς θαμώνες της— σύγχρονη και παραδοσιακή, καθημερινή και απροσδόκητη. Τα μοντέρνα κτίρια συμπλέκονται με την ανθοφορία του νάρκισσου, οι αθλητικές εγκαταστάσεις με τα πανό και τα συνθήματα της φοιτητικής αμφισβήτησης, τα μουσεία και οι ναοί με την πειραματική ανεμογεννήτρια, οι καθημερινές συγκοινωνίες με τον βιολογικό καθαρισμό... Τα καλοκαιρινά πρωινά γειτονεύουν με τις σπάνιες χιονισμένες ημέρες και τα εικαστικά ηλιοβασιλέματα, οι χαμηλοί λόφοι με την πορεία των ποταμών, το γεωλογικό παρελθόν με τις δασώδεις εκτάσεις...

Με μια αδιαμφισβήτητη ευαισθησία και μετά από πολύχρονη προσπάθεια και χιλιάδες φωτογραφικών λήψεων, το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της πανεπιστημιακής κοινότητας αναδεικνύεται ολοκληρωμένο μέσα από εξαίρετες φωτογραφίες τέχνης και μια σπάνια πανδαισία χρωμάτων, ενώ τεκμηριώνεται με επιστημονικούς σχολιασμούς, αναφορές στη μυθολογία και κείμενα.